O podjetju

Naravna kvaliteta s hribovskih pašnikov

TRADICIJA

Že ded Jovan Lukan se je ukvarjal s prirejo mesa in zdravljenjem živine, oče Karlo Podobnik pa je bil svojčas najbolj znan mesar na širšem območju Cerkljanske. Dragocene izkušnje se prenašajo iz roda v rod in se ob upoštevanju sodobnih zakonitosti zdrave ter naravne vzreje mesa združijo v vrhunsko gastronomsko ponudbo svežih ter suhomesnih izdelkov znane in uveljavljene firme (znak).

PESTROST PONUDBE

Mesarstvo Podobnik že od leta 1993, ko je po slovenski osamosvojitvi bliskovito zraslo v uspešno mesno-predelovalno podjetje, ponuja tržišču pestro izbiro izdelkov iz zdravega govejega in svinjskega mesa:

Trajne domače svinjske salame, barjene salame – poltrajne salame in še vrsto polpripravljenih izdelkov, med njimi tudi predelano meso divjačine

Poltrajne mesne izdelke – hrenovke in klobase, izdelane le iz kvalitetnega mesa brez predelovalnih ostankov

Vse vrste prekajenega mesa, posušenega in pripravljenega po sodobnih metodah domače predelave

GEOGRAFSKA OZNAČBA - ŠEBRELJSKI ŽELODEC

Mesarstvo Podobnik je tudi ekskluzivni izdelovalec šebreljskega želodca, posebne trajne klobase, narejene iz kakovostnega svinjskega mesa in slanine. Šebreljski želodec se odlikuje po obilni mesnatosti in le skromnemu deležu slanine. Je zdrav, kalorično uravnovešen prehrambni izdelek.

Ime »želodec« izhaja zgolj iz njegove ovalne in ploščate oblike svinjskega želodca, ki navadno tehta od 0,8 do 1,2 kg. Tanko narezan in primerno postrežen je lahko gurmanska predjed ali samostojni narezek, primeren tudi za najbolj svečane priložnosti.

Šebreljski želodec je pridobil geografsko označbo cerkljanskega sveta, kjer so domačini skozi desetletja ohranili njegovo izvirno izdelavo. Posebnost šebreljskega želodca zagotavljajo klimatski pogoji sušenja in zorenja, med katerimi je na prvem mestu mešanje zračnih tokov vetra na obrobju alpskega in primorskega podnebja, pa tudi tradicionalna tehnologija njegovega polnjenja ter kakovostne, naravne mesne surovine.

KVALITETA

Mesarstvo Podobnik že vse od svojega nastanka opira svoj razvoj na kvaliteto surovine in naravno vzrejo mesa. Svoje izdelke predeluje le iz mesa, prirejenega na domačih, cerkljanskih hribovskih pašnikih, redno pa sodeluje tudi z Biotehnično fakulteto v Ljubljani, katedro za tehnologijo mesa, ki letno ocenjuje Podobnikove izdelke. Raziskave vedno znova potrjujejo velik delež beljakovin v izdelkih Mesarstva Podobnik in le manjšo prisotnost maščob.

Mesarstvo Podobnik se ponaša s številnimi priznanji za kvaliteto mesnih izdelkov.